Choose language

Kundcase

Fleetmanager Leasing

Fleetmanager Leasing värdesätter långt samarbete med Amili

Sixt Leasing

Sixt Leasing värdesätter långt samarbete med Amili

fleetmanagerleasing_sv-2
Specialinkasso som kräver silkesvantar och fingertoppskänsla.

Pierre Skoog

CEO, Fleetmanager Leasing

Fleetmanager Leasing  

Fleetmanager Leasing erbjuder leasinglösningar till företag. Alltid med stor servicenivå, flexibilitet och med ett stort miljökunnande. Fokus ligger på ny teknologi som elbilar och hybridbilar som har stor betydelse för företagens ekonomi och för den globala miljön. Pierre Skoog är CEO och har lång och gedigen erfarenhet av leasing genom en rad olika bolag. De senaste 20 åren har han valt Amili som partner när det kommer till kravhantering.

– Först och främst är de här ett långt samarbete, det började redan 2000, över 20 år sedan! Detta är det tredje bolaget där jag valt att samarbeta med Amili och det är klart, det är ju ett bevis i sig på att det har fungerat, annars hade man ju inte lyft in Amili som leverantör tre gånger berättar Pierre. 

Tillsammans med kundansvarig handläggare Charlott arbetar Fleetmanager Leasing och Amili med allt från små enkla ärenden till stora komplicerade fall. Från normala påminnelseprocesser som ibland övergår till ett inkassoärende och ibland vidare till Kronofogden, och i undantagsfall även till domstol då Amilis juridiska kompetens har använts. 

– I de flesta fall löser vi problemen på ett bra sätt för våra kunder tillsammans med er på Amili eftersom ni är professionella och vet hur det ska hanteras, både formellt men också på ett personligt plan. Det fungerar väldigt bra, sammanfattar Pierre.

– Det är viktigt att vår handläggare Charlott känner att hon har befogenhet och möjlighet att hittar de bästa lösningarna efter förutsättningarna som finns. Det är ett långt samarbete, vi har lärt oss hur vi tänker – det blir helt enkelt roligare att samarbete när man inte behöver fråga om allt utan har mandat att göra mer.

Fördelen med att starta på påminnelse

När det kommer till att ha tydliga kravrutiner redan vid påminnelsen har Pierre sett tydliga effekter.

– Det fanns en tid då vi skötte påminnelsehanteringen helt själva, men när vi la den hos er istället, fick vi faktiskt betalt lite snabbare. Jag tror att det handlar om att er påminnelse upplevs som lite skarpare än vår egen och det kan givetvis vara både på gott och ont. Vissa kunder är känsligare än andra men till syvende och sist handlar det ju för oss om att få in betalningar så fort som möjligt. 

Den procenten av våra kunder som reagerar negativt på en starkare påminnelse är ofta återkommande. Så efter några påminnelser har också de vant sig. De inser att det finns en mer professionell motpart och att det kanske är bäst att betala. Pengarna kom in snabbare och de problemen vi såg initialt gick snabbt över. Kunden vande sig och accepterade.

Inkasso vid leasingavtal är specialinkasso på så sätt att det finns en säkerhet, i detta fallet bilar. 

– Man måste ha omtanke och förståelse för det och kunna se flexibla lösningar för att få in pengarna. Det är stora värden, har man inte känsla för både kund och objekt kan det bli kapitalförstöring vilket inte är bra för någon.

Efterbevakning på gamla ärenden

På de ärenden som inte får en snabb lösning har Pierre och Fleetmanager Leasing valt att använda efterbevakning. Alltså att Amili fortsätter att bevaka fordran och med jämna mellanrum kräver in pengar. 

– Även om vi inte når framgång direkt så kan man använda efterbevakning och följa upp gamla fordringar, ibland tickar det ju in lite där också, även på väldigt gamla ärenden, det är en tjänst som vi är väldigt glada för. 

Hos Amili är vi både glada och stolta över de många och långa samarbeten som vi har med uppdragsgivare. Att få förtroendet och att ha kompetensen att förvalta det. Vi satsar på ytterligare 20 år av samarbete med Pierre.

Läs mer om Fleetmanager Leasing