Choose language

Ljungby kommun

Ljungby kommun värdesätter kunniga handläggare och bra avtal.

Ljungby kommun

Ljungby kommun värdesätter kunniga handläggare och bra avtal.

Ljungby Kommun
Ni kan kommuner. Ni vet våra förutsättningar och möjligheter"

Magnus Johansson

Ekonomichef, Ljungby kommun

Ljungby kommun

Att få möjlighet att stoltsera med ett över 20 år långt samarbete är få förunnat, men i Ljungby kommun och Amilis fall är det precis så. I över 20 år har vi arbetat tillsammans med att finjustera kommunens kravhantering och rutiner. Magnus Johansson är ekonomichef på Ljungby kommun, han menar att det kunniga och trevliga bemötandet, och de snabba svarstiderna är det som utmärker det dagliga arbetet allra mest.

Men vad är det som gör att ni stannat så länge?

– Att det löper på bra och fungerar i alla lägen. Ni kan oss och ni kan kommuner. Vi får en professionell hantering. Det fungerar bra både för oss och för våra betalande kunder. Hade vi haft mycket klagomål hade vi säkert inte varit kvar så länge som vi har. Men vi får väldigt få klagomål. Sen spelar det ju naturligtvis stor roll att vi har ett bra villkor. Det är med andra ord bra för oss även affärsmässigt.

Det är just dessa saker som Magnus tar upp som de viktigaste faktorerna i ett lyckat samarbete. Ett avtal som är bra för kommunen, ett bra bemötande mot den som ska betala och att man alltid kan bolla med handläggarna om det uppstår problem.

– Man får snabb och kompetent hjälp. Att det dessutom går att styra kravprocessen utifrån kommunens egna önskemål. Jag känner mig trygg med att Amili vet vilka förutsättningar och möjligheter som just en kommun har. Det är ju inte riktigt samma sak som att driva ett inkassoärende från ett företag, avslutar Magnus.